Mentale fitheid vergroten.

 

In de vorige stap heb je gewerkt aan het optimaliseren van hersenpatronen. Misschien heb je al een paar mooie inzichten gekregen waarom je maar niet wilde herstellen en heb je wat blokkades kunnen oplossen. In deze stap gaan we nog meer blokkades opheffen en vooral lekker oefenen met allerlei oefeningen die jou kunnen helpen met het loslaten en veranderen van oude gedragspatronen die je niet langer helpen.

Zie het maar zo, je gereedschapskistje om je autonome zenuwstelsel in de herstelstand te zetten gaan we vergroten, waardoor je nog meer mogelijkheden krijgt om een oefening te kiezen. De ene keer helpt deze en de volgende keer weer een andere oefening. Alles is erop gericht om het autonome zenuwstelsel uit de stress stand en in de herstel stand te krijgen, zodat je daar zo lang mogelijk in kan blijven en optimaal kan herstellen.

Mogelijk ben je gaan twijfelen of het werk dat je deed nog steeds passend is voor je. Of dit nu echt is wat je wilt doen met de tijd die je hier op aarde bent. Als dit zo is, wil ik je adviseren om nog even niet van baan te wisselen voor je helemaal hersteld bent. Want ook een nieuwe baan kost energie. Eerst herstellen en dan pas veranderen ook al weet je misschien dat je baan niet meer passend is.

Deze stap is een belangrijke stap voordat je in stap 6 kan gaan opbouwen. Als je namelijk genoeg technieken kent, kan je makkelijk een keer een iets te grote stap maken, want je weet de trucjes om weer uit de stress stand te komen.

Veel succes met deze stap.