Stap 4 Optimaliseren mentale processen voor herstel.

In de vorige stap heb je gewerkt aan de voorwaarden voor herstel. Als het goed is heb je al een beetje balans en ritme gekregen in het doen van de oefeningen en het maken van een dagprogramma. In deze stap gaan we dat proces nog iets beter optimaliseren.

Mogelijk voel je al een kleine verandering in je mindset. Je weet dat het lang gaat duren, maar je ziet ook, dat je met het doen van de oefeningen invloed hebt op hoe je je voelt. In deze stap krijg je nog meer tools en verschillende oefeningen daarvoor. Je kan dan steeds meer variëren afhankelijk van wat jij op dit moment nodig hebt. De ene keer wil je met behulp van het lichaam het autonome zenuwstelsel in de herstelstand zetten en de andere keer liever met een meditatie of iets leuks voor jezelf te doen.

 

Mogelijk krijg je nu ook wat meer te maken met je omgeving. Doordat jij wat ander gedrag gaat vertonen, kunnen bij hen vragen of zelfs oordelen ontstaan. Eigenlijk hebben zij dezelfde vragen als jij ook had toen je met de cursus begon. Het vraagt steeds meer van jouw skills om goed te communiceren dat je in een revalidatietraject zit en dat je heel goed je grenzen moet bewaken om vooruit te komen. Je gaat in deze les leren hoe je dat met geweldloze communicatie kan doen.

 

Al die onrust in je omgeving, maakt jou mogelijk ook aan het wankelen en daar gaan we in deze stap ook extra aandacht aan geven. Hoe ga je om met mensen die iets zeggen, wat jou pijn doet. Hoe ga je om met je interne kritische stem en waar komt dat eigenlijk vandaan?

 

Kortom in deze stap ga je veel kennis krijgen van hoe de hersenen werken en wat jij kan doen om het vóór je te laten werken, waardoor het leven steeds makkelijker en leuker wordt en jouw gezondheid echt een boost zal krijgen.

Veel succes met deze stap.