–Kom in balans.

 

In de vorige stap heb je gelezen dat bij long COVID het immuunsysteem in de “aan” stand blijft en niet in de reparatie-stand wil gaan. Om het systeem te kunnen laten ontspannen moeten we eerst werken aan de voorwaarden om te kunnen ontspannen. Immers als het lijf het gevoel heeft dat de beer achter zijn billen zit, gaan we niet even relaxt zitten en gaan we zeker niet langdurig slapen.

Voorwaarden creëren voor herstel.

Je gaat eerst in kaart brengen waar je nu in het geheel staat. Hoe liep je leven vóór Corona en hoe loopt het nu. Dat doen we met de methode van positieve gezondheid van Machteld Hubert.

De volgende stap is om te kijken waar je heen wilt. Hoe jouw ideale leven eruit zou zien als je geen enkele belemmering zou hebben. Als je echt helemaal niks hoeft te doen waar je geen zin in hebt en jij je tijd besteedt aan de dingen die echt belangrijk voor jou zijn.

Daarna brengen we in kaart wat jij gemiddeld op de dag doet. Dan houden we een paar dagen bij waar je tegen aan loopt en wat er nog niet goed gaat en wanneer je eventueel klachten krijgt.

Als laatste stap gaan we kijken wat je nu (tijdelijk) moet schrappen wat je nu de meeste energie kost.

Al deze oefeningen kan je vinden in je werkboek. Succes!