Kom in balans.

 

In de vorige stap heb je gelezen dat bij chronische klachten het immuunsysteem te vaak in de “aan” stand blijft en soms niet vanzelf in de reparatiestand wil gaan. In deze stap ga je allerlei testen doen, zoals het ook in de revalidatie gaat. Het is voor het onbewuste zenuwstelsel belangrijk om te weten waar je nu staat, hoe het nu met je gaat op alle deelgebieden. Je krijgt dan mogelijk ook inzicht in waar de grootste angel zit, waarom je niet wil herstellen. En alleen al weten waar je op wilt verbeteren, geeft al rust in het systeem. Stap voor stap op weg naar jouw droomleven.

Met mijn methode om je mooiste leven te creëren ga je kijken hoe jij op ieder gebied 2 punten hoger kan scoren. Je kan daarbij denken aan hoe jouw ideale leven eruit zou zien als je geen enkele belemmering zou hebben. Als je echt helemaal niks hoeft te doen waar je geen zin in hebt en jij je tijd besteedt aan de dingen die echt belangrijk voor jou zijn. Je gaat niet alle punten tegelijk veranderen, dat kan namelijk niet, maar het gaat om het ‘weten’ en de rust die dat geeft in het onbewuste zenuwstelsel.

Je krijgt in deze stap weer een aantal oefeningen erbij die je kunnen helpen om in de herstelstand te komen.

Met de Utrechtse revalidatieschaal breng je in kaart wat jij gemiddeld op de dag doet. Je krijgt daarbij al inzicht in wat je nu (tijdelijk) moet schrappen wat je nu de meeste energie kost. Probeer je plan ook echt toe te gaan passen, wetend dat het slechts tijdelijke aanpassingen zijn om te kunnen herstellen.

 

Veel plezier en succes bij het ontdekken hoe jij weer in balans kan komen.