Introductie op weg naar herstel.

Welkom bij de cursus om je chronische klachten te overwinnen. Wat goed van je dat je die stap hebt gezet.

Deze cursus is speciaal voor jou gemaakt. Het is een doe cursus, dus dat betekent dat je veel aan de slag gaat. Ook als we elkaar niet zien. Ik maak gebruik van mijn 7 stappen model om stap voor stap weer lekker in je vel te zitten zowel lichamelijk als ook mentaal.

De 7 stappen

Stap 1: Uitleg, de eerste oefeningen en in kaart brengen wat je wilt bereiken met deze cursus.

Stap 2: Balans opmaken van waar je nu staat en waar je naar toe wilt gaan.

Stap 3: Creëren van voorwaarden om te kunnen herstellen.

Stap 4: Blokkades opheffen in het zenuwstelsel waardoor het herstel niet wil plaatsvinden.

Stap 5: Mentale fitheid vergroten.

Stap 6: Fysieke fitheid vergroten. Spierkracht en conditie.

Stap 7: Valkuilen oplossen voor een duurzaam herstel.

Om zoveel mogelijk uit de cursus te halen, moet je er tijd voor inplannen.

Ideaal is om een vast ritme te gaan maken voor deze cursus en de oefeningen. Het maakt voor je lichaam weinig uit of het weekend is of een weekdag. Probeer in deze cursusperiode alle dagen een beetje hetzelfde ritme aan te houden met max 1 uur verschil.

Je krijgt steeds nieuwe oefeningen en meditaties die je die hele stap gaat doen. Zo kom je stap voor stap een stukje verder in je herstel. Het ritme is zo opgebouwd dat je iedere 2 uur een rustmoment pakt. Een rustmoment hoeft niet lang te duren. Het kan 2 minuten zijn tot 20 minuten. Wel is het de bedoeling dat je in dat rustmoment het zenuwstelsel bewust in de herstelstand brengt met de oefeningen die je gaat krijgen. Dus even tv aan en op de bank hangen is geen rustmoment zoals ik het bedoel. Je kan bij wijs van spreken een uur op de bank liggen tv kijken en daarmee niet in de herstelstand zijn geweest. Bewust een oefening doen om in de herstelstand te komen, dat is wat ik bedoel met rust. In de eerste lessen leg ik dat nog wat beter uit. En onthoud:

 

De snelste weg naar herstel is niet meer moeilijk doen !

Werkboek 1. Ervaring van de oefeningen en meditaties.

Maak een schema welke oefening je wanneer doet. Hou dat schema minimaal 3 dagen aan, maar soms is een week dezelfde oefeningen handiger. In de loop van de cursus krijg je steeds meer oefeningen en om te weten welke voor jou goed werkt moet je de oefening minimaal 7x gedaan hebben.

In de les staat een voorbeeld hoe je het kan invullen. Een kruisje zetten als je een keer de oefening hebt overgeslagen is geen enkel probleem. Het kan hooguit inzicht geven in je gedrag. Altijd gedisciplineerd zijn kan je in de weg zitten en uitstelgedrag ook. Spreek met jezelf af hoeveel kruisjes je mag hebben voor jezelf om een goed gevoel te hebben.

Geef de oefening een schoolcijfer van 0-10 hoe prettig je deze oefening hebt ervaren. Een 0 = voor mij nu niet geschikt en een 10 = top.

Sorry, je hebt nog geen toegang tot deze cursus.

werkboek met het oefenschema