Optimaliseren mentale processen.

 

In de vorige module heb je gewerkt met allerlei lichamelijke oefeningen die kunnen zorgen voor een lichamelijke en ook mentale ontspanning. Als het goed is heb je al een beetje balans en ritme gekregen in het doen van de oefeningen. Hopelijk heb je een aantal goed werkende oefeningen, die je zenuwstelsel tot rust kunnen brengen. In deze module ga je aan de slag met de mentale processen.

Je leert steeds beter ontdekken hoe jouw lichaam op jouw omgeving reageert. Je zal ook merken dat een bepaalde prikkel jouw zenuwstelsel steeds op eenzelfde manier laat reageren. Die patronen van het zenuwstelsel ga je in deze module herkennen en al een beetje veranderen. De situatie blijft dan gelijk, maar de reactie van jouw zenuwstelsel verandert.

Mogelijk krijg je nu ook wat meer te maken met je omgeving. Doordat jij wat ander gedrag gaat vertonen, kunnen bij hen vragen of zelfs oordelen ontstaan. Eigenlijk hebben zij dezelfde vragen als jij ook had toen je met de cursus begon. Het vraagt steeds meer van jouw skills om goed te communiceren dat je in een revalidatietraject zit en dat je heel goed je grenzen moet bewaken om vooruit te komen. Je gaat in deze les leren hoe je dat met geweldloze communicatie kan doen.

 

Al die onrust in je omgeving, maakt jou mogelijk ook aan het wankelen en daar gaan we in deze stap ook extra aandacht aan geven. Hoe ga je om met mensen die iets zeggen, wat jou pijn doet. Hoe ga je om met je eigen interne kritische stem en waar komt dat eigenlijk vandaan?

 

Kortom in deze stap ga je veel kennis krijgen van hoe de hersenen werken en wat jij kan doen om het vóór je te laten werken, waardoor het leven steeds makkelijker en leuker wordt.

 

 

Veel succes met deze stap.