Grenzen stellen voor herstel.

 

In de vorige module heb je gelezen dat bij langdurige disbalans het immuunsysteem te vaak in de sympaticus stand (stressstand) blijft en te weinig in de parasympaticus stand (herstelstand) staat. In deze module ga je kijken waar je grenzen kan gaan stellen om de balans te gaan herstellen. Immers als de energie eerder op is dan de dag, gaat je lichaam in de stressstand om toch alles te doen wat jij graag die dag wilt doen, maar dat leidt tot een continue overbelasting van het lichaam. Vaak moet je eerst een stapje terug doen op bepaalde gebieden om vooruit te kunnen komen. Wat dat voor jou is, ga je in deze module ontdekken.

Burn-out klachten krijg je niet van het een op het andere moment. Er is vaak al een tijdje sprake van een disbalans in je energie en dan komt er nog een druppel bij die de emmer doet overlopen. In dit hoofdstuk ga je ook kijken waar je grootste energievreters zitten en waar het al goed met je gaat. Je krijgt dan mogelijk ook al inzicht in waar de grootste disbalans zit. Alleen al weten waar je op wilt verbeteren, geeft al rust in het systeem. Stap voor stap op weg naar een nieuwe balans.

Je krijgt in deze module ook een aantal oefeningen die je kunnen helpen om in de herstelstand te komen. Probeer een goed dagritme te maken om aan deze cursus te werken. Zie het als een soort revalidatieprogramma waar een begin en een eind aan is. Dus nu moet je misschien wat meer tijd en energie erin stoppen met het doel dat je straks minder energielekken hebt.

 

Veel plezier en succes bij het ontdekken hoe jij weer in balans kan komen.